Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η παλινδρόμηση της Τρόικα

Η Τρόικα πάλι έφυγε, άντε τώρα να την ξαναφέρεις πίσω.
Όλο αγκάθια βρίσκει όταν έρχεται, πολύ ξινή ρε παιδάκι μου.

Οι άνθρωποι που είναι ξινοί καταβάθος είναι  ανασφαλείς , χαμηλής αυτοεκτίμησης και έχουν κρυφή επιθετικότητα, η οποία εκδηλώνεται με την μορφή σαδισμού.

Επίσης  αυτά τα άτομα, έχουν καθήλωση στο πρωκτικό στάδιο, που σημαίνει θέλουν να ελέγχουν, να συσσωρεύουν υλικά αγαθά, είναι κτητικοί , τους αρέσει η κατάχρηση εξουσίας, ενώ πολλές φορές εμφανίζουν σωματικά συμπτώματα, όπως δυσκοιλιότητα ή ευκοιλιότητα!

Βέβαια πίσω από την τρόικα βρίσκεται μια παγκόσμια ελίτ, επίσης διαταραγμένη , η οποία προσπαθεί να αρπάξει όσα πιο πολλά μπορεί, για λόγους  "πρωκτικής" ματαιοδοξίας!

Αυτού του είδους οι διαταραχές , σίγουρα  δεν κάνουν καλό παγκοσμίως, δημιουργώντας ταξικές ανισότητες, βγάζοντας στην επιφάνεια επιθετικά ,καταστροφικά  ένστικτα!

Η  Ελλάδα πάλι,  έχει πάρει το ρόλο του "κακού αντικειμένου" που πρέπει να συμμορφωθεί. , προβάλλοντας πάνω της, η Ευρώπη, το   εσωτερικευμένο "άσχημο" που δεν αντέχει!

Έτσι οι Έλληνες , με χαμένη την συλλογική αυτοεκτίμηση τους , είναι πλέον βαθιά καταθλιμμένοι και για να ξεχάσουν τον πόνο τους, βλέπουν κάθε μέρα από τα δελτία ειδήσεων,τα επαναληπτικά στιγμιότυπα  σύλληψης  των μελών  της χρυσής αυγής! 

Η τρόικα όμως  στέκει εκεί, καραπρωκτική  και με τον έναν ή  τον άλλον τρόπο μας υπενθυμίζει τα οικονομικά μας βάσανα , που δεν λεν να τελειώσουν με τίποτε.

Αλλά πως να τελειώσουν ,όταν και η Αμερική μπαίνει σφόδρα ξανά  στο παιχνίδι της κρίσης (πρωκτικότητας), η οποία συν της άλλοις ,σταμάτησε και  τη λειτουργία του κράτους της!

Όπως καταλαβαίνετε η παγκόσμια διαταραχή εξαπλώνεται, ,γι αυτό αναμένετε ακόμα πιο σκληρές οικονομικές πολιτικές!

Συνοψίζοντας, όλο αυτό που συμβαίνει στην ανθρωπότητα, στην ουσία είναι μια ανακατανομή συσσώρευσης πλούτου και κυριαρχικών φαντασιωσικών δυνάμεων , ή με άλλα λόγια η παλινδρόμηση της, σε πρωκτικά στάδια, με παράλληλη ενίσχυση των επιθετικών ενστίκτων. 
Αλλιώς θα λέγαμε η κυριαρχία του χαμηλότερου επιπέδου ανθρωπίλας!

Πως θα εκτονωθεί  όμως ή πως θα ισορροπήσει αυτή η λιβιδινική φρενίτιδα που συμβαίνει στην ανθρωπότητα;

Προτείνω ψυχανάλυση πέντε φορές την εβδομάδα , για να αποκτήσουμε εκείνη την αυτογνωσία, που θα ισχυροποιήσει το λογικό μας "εγώ" αφήνοντας στην άκρη το ακόρεστο από δόξα και εξουσία "εκείνο"!
Ο μπρακατσούλας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου