Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η απεργία των εκπαιδευτικών για ένα πραγματικά "Νέο Σχολείο"

Η απεργία των εκπαιδευτικών δημιουργεί αναστάτωση στο μέγαρο Μαξίμου
και  όλοι είναι σε πανικό,αφού η κατάσταση δε μπορεί πλέον να ελεγχθεί  με τα συνηθισμένα επικοινωνιακά κόλπα, διότι το ρεύμα της απεργίας είναι τεράστιο ,ενώ γονείς και μαθητές είναι πλέον με το μέρος των εκπαιδευτικών!

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ χρησιμοποιώντας τη γνωστή προπαγανδιστική μέθοδο , προσπαθούν να σώσουν το σύστημα των κυρίων με τα γκρι ριγέ ιμιτασιόν , αλλά ευτυχώς η κοινωνία είναι εκπαιδευμένη πλέον και δεν μπορεί να πεισθεί από αυτά  , εκτός από κάτι μαλάκες κολλημένους , που είχαν αυστηρό πατέρα και έχουν συνηθίσει την τιμωρία, δηλαδή είναι μαζόχες.

Είναι πολύ θετικό επίσης,  που οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι σε κατάσταση αγωνιστικότητας, αφού πολλά σχολεία θα μείνουν τελείως κλειστά !

Είμαστε πιο δυνατοί απ όσο πιστεύουμε , αρκεί να μη φοβηθούμε και απογοητευτούμε! Πίστη και συγκέντρωση στον αγώνα  χρειάζεται.

Και αν οι εκπαιδευτικοί συμβολίζουν τη μάθηση , τη γνώση και τη πρόοδο, τότε είναι σημαντικό η αλλαγή μιας κατάστασης  να ξεκινήσει από εμάς, μια αλλαγή με στόχο  την πραγματική αναβάθμιση της Παιδείας . Για το καλό των μαθητών μας, το δικό μας, της κοινωνίας!

Και ας υπάρχουν ενστάσεις για το συνδικαλισμό, όλοι τις έχουμε,στην προκειμένη δεν θα κολλήσουμε στις διαφωνίες μας, οι οποίες διασπούν και αποπροσανατολίζουν, αλλά σε αυτά που μας ενώνουν, που είναι το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια  και το σεβασμό. Το δικαίωμα να παραμείνουμε άνθρωποι!

Ποιος ακόμα πιστεύει ότι οι κυβερνώντες θέλουν την αναβάθμιση της Παιδείας μας, όταν νομοσχέδια αλλάζουν σε μια νύχτα , όταν  τομείς και ειδικότητες καταργούνται σε μια νύχτα, δείχνοντας μια απίστευτη  προχειρότητα και ανεπάρκεια,  με στόχο όχι  ένα "νέο σχολείο" όπως λέγεται , αλλά την εξοικονόμηση πόρων, σκοτώνοντας  τελικά μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία!

Ναι να κάνουμε απεργία , να ρισκάρουμε στο κόστος της, γιατί θέλουμε να μπαίνουμε στις τάξεις μας και να νιώθουμε Δάσκαλοι και όχι προπονητές παραγωγής αποφοίτων!

Μπέρτολντ Μπρεχτ : 
-Έχουν ρίξει τη διχόνοια και μας τρων' οι δυνατοί δούλος τους εσύ να μείνεις κι αφεντάδες να ΄ναι αυτοί!
-Βιάσου ήρθε η σειρά σου , έμπα και συ στη γραμμή, για να γίνεις αφέντης στη δική σου την πατρίδα, στη δική σου τη ζωή.
-Όταν σφίξουμε τα χέρια οι λαοί αυτής της Γης θα γενεί παράδεισος μας κι αφεντάδες της εμείς!
Ο μπρακατσούλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου