Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Όνειρο vs πραγματικότητα

Ξέρετε πριν ερωτευτώ φαντασιώνομαι πως θα είναι ο ερωτάς μου. Θα αγαπιόμαστε για πάντα  σκέφτομαι
και άλλα τέτοια ρομαντικά , αλλά τελικά χωρίζεις από ασυμφωνία χαρακτήρων.
Σαν τον έρωτα και η επαναστατικότητα την φαντασιώνεσαι , λέμε: θα  τους διώξουμε ,θα τους κατεβάσουμε , στις πορείες θα είμαστε όλοι εκεί κτλπ
Και μόλις πας στη διαδήλωση έρχεται η πρώτη ματαίωση (σαν την ματαίωση που ο σύντροφός σου δε σε σκέφτηκε όσο φαντάστηκες πχ τρώει όλες τις μελιτζάνες και δε σου αφήνει ούτε μία).
Έρχεται λοιπόν η πρώτη ματαίωση , οι πορείες είναι μικρότερες των προσδοκιών σου, στην απεργία συμμετέχουν οι ελάχιστοι και γενικά η αντίδραση έναντι της αδικίας είναι ισχνή. Και ενώ στον έρωτα λες "δε μ αγαπάει" και στεναχωριέσαι στην αντίδραση πας στον βολικό σου καναπέ τελικά και βλέπεις Τρέμη. Και μετά έρχεται η απορία μα γιατί δεν αντιδράμε; Γιατί δεν γίνεται τίποτε; (Στον έρωτα : γιατί δε μ αγαπάει)
Γιατί , γιατί, γιατί. (Έχω βρει κάποιες ερμηνείες αλλά καμία δεν είναι ικανοποιητική. Μας ψεκάζουν!)
Και  ξέρετε τι σενάρια κάνω στο μυαλό μου; κάθε φορά ονειρεύομαι ότι η βουλή θα γκρεμιστεί , ονειρεύομαι ότι ξεσκίζουμε τον Σαμαρά και το Βενιζέλο , ονειρεύομαι ελικόπτερα και κατσαρόλες αλά Αργεντινή, μέχρι και ότι τα ματ κάνουν συμμαχίες με τους πολίτες και μπαίνουμε και καταλαμβάνουμε τη βουλή.
Καμιά φορά ονειρεύομαι ότι έχω μαγικές ικανότητες να επηρεάζω το μυαλό των Ελλήνων και ότι τους υπνωτίζω και κάνω όλη την Ελλάδα να μην πληρώσει τους γαμημένους φόρους, να μη πληρώσει τη ΔΕΗ και τα χαράτσια της, (τώρα ονειρεύομαι ότι κλείνουμε όλα τα  σχολεία το Σεπτέμβριο και δεν ανοίγουν μέχρι να γίνει άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών) και μετά κοιμάμαι γλυκά.
Τελικά όταν επανέρχομαι στην πραγματικότητα συμβιβάζομαι με τον έρωτα και λέω: Ε τι να κάνω μ' αγαπάει όσο μπορεί,
αλλά και με το επαναστατικό των Ελλήνων  : Επαναστατούν όσο μπορούν .
Έτσι λέω, όμως ,ενώ  στον έρωτα μπορώ να τη χειριστώ κάπως  τη ματαίωση ,
στην αδύναμη επαναστατική μας διάθεση με πιάνει οργή, δεν μπορώ να το χειριστώ , θέλω επανάσταση τώρα!
Τα λέω αυτά για να προετοιμαστώ για τη ματαίωση των συγκεντρώσεων λόγω ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα , Τρίτη  και Τετάρτη στο Σύνταγμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου